Vaa koarica

Your Cart is currently empty.

Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Erazmo Roterdamski - KRŠĆANSKI VLADAR

Regular price:
150,00 kn
Cijena bez poreza:
100,00 kn
Internet price:
105,00 kn
You Save:
45,00 kn


Erasmus Desiderius - Institutio Principis Christiani

Objavljivanjem Kršćanskog vladara zaokružen je trolist najznačajnijih renesansnih političkih mislilaca, koji predstavljaju titane renesanse na polju promišljanja politike, a koje Nakladni zavod Globus predstavlja hrvatskoj javnosti u vjeri da će objavljivanje ovog klasičnog djela europske kulture, u kritičkom izdanju i s komentarima Damira Grubiše, potaknuti interes za ovim "učiteljem Europe", kako su ga nazvali, i koji je obilježio jednu značajnu epohe europske povijesti. Erazmovo ime ne živi danas samo u njegovim djelima i brojnim radovima koji su o njemu napisani, već i kao simbol prevladavanja i ukidanja granica u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Najvažniji edukativni program Europske unije danas nosi Erazmovo ime, a to je program razmjene studenata koji koriste sredstva iz fondova Europske unije da bi studirali izvan svoje zemlje po europskim sveučilištima, poput lutalice Erazma koji je htio upoznati europsku kulturu na licu mjesta.

Erazmovo ime nosi i prestižna europska nagrada za doprinos kulturi, društvu i društvenim znanostima, a polazi od osnovne Erazmove ideje: "Ako ste domoljub, mnogi će vas cijeniti i brzo zaboraviti, a po meni mudrije je cijeniti ljude kao da držimo ovaj svijet zajedničkom domovinom svih ljudi".

Podijeli putem

Autor: Autor: Erazmo Roterdamski
Uvez: tvrdi
Stranice: 429
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-953-167-238-2
Format: 15,5 x 23,5 cm

Last Updated: Saturday, 23 September 2017 21:57